søndag den 6. juni 2010

Det var kattens!


Første rigtige dag og tur med Johan. Planen var, at vi skulle starte med at fiske efter agnfisk - d.v.s. små sej i størrelsen op til max 30cm. Det tog Johan fem minutter at fange 6-8 sej i den størrelse, og en enkelt på et par kilo blev det også til.


Dernæst skulle vi prøve at gå efter flynderne på 40-50 meter vand, men en pludselig kraftig vind der fik bølgerne til at rejse sig meterhøjt, ødelagde den plan. Vi gik derfor til plan C: Så går vi da barer efter havkattene længere inde under land, på 20-30 meters dybde. Det er vist kun os lystfiskere som kan se skønheden i dette udyr.
Og skønheden kommer heller ikke til udtryk dens fight - hvis man ellers kan kalde det fight. Som Johan beskriver det: "Det er som at kæmpe med en gammel støvle" Op til hugget var der flere kontakter, hvor man kunne mærke at der var noget som nappede i agnfisken.

 
Man er tålmodig og venter, gnaske-gnaske, vente, gnaske-gnaske, vente, og når den forsigtigt trækker line ud, så kan man gøre modhug.
Måske sidder den der, måske ikke. Og hvis den ikke gør, så er det bare om at slække line ud, for havkatten er mindst lige så dum som torsken.


Nå, selvom den er grim og fighter elendigt, så er det jo en pragtfuld spise, og det må være derfor vi er så vilde med at fiske efter dette havmonster. Johan fik også en, men den gik under betegnelsen havkilling - ikke engang to kilo - så den blev genudsat.



Han havde kontakt til flere, men ingen som ville hugge på hans hele sej. Foruden katten blev det til en lille Brosme på 2,2 kilo. Brosmen agerede havkat - fightede også som en gammel støvle. Senere samme aften tog jeg ud til samme sted på egen hånd. Ville lige checke og der var flere steinbit.


Johan gav mig fire agn-sej, og dem var der sandelig også bud efter. Yderligere to katte, selvom de kun lige var på over to kilo hver. Den ene huggede på 55 meter og den anden på 102 meter. En brosme og tre katte på samme dag - ikke dårligt!






Ingen kommentarer: