tirsdag den 1. juni 2010

Første hele dag


Lortevejr! Stod op til 2 grader og hagl. Udsigten siger rimeligt vejr onsdag, ellers regn resten af ugen. Vidste ikke at Bergen var flyttet til Tromsø. Når nu vejret er så skidt som det er, så kan man lige så godt bruge tiden på at rekognoscere og proviantere.

Senere må der skaffes agnfisk. Det kan fx være lyr eller sej i størrelsen omkring de 20-30cm til havkat, og op til en halv meters penge til de store flyndere. Flod og ebbe er vigtigt for fiskeriet efter havkat og flynder. Man skal være på plads omkring to timer før højvande og man kan fortsætte til en time efter.


Altså fisketure på kun tre timer. Man kan godt fiske på andre tidspunkter, men så bliver det også derefter. Tirsdag er højvandet kl. 17:20, så fiskeriet efter agn bliver sprunget over denne omgang, og så bruges jiggs på det første sats efter havkat.

Hmm, området ved lufthavnen bliver fisket igennem med en drift på omkring 1 knob, men kun et par torsk på mellem et og to kilo bliver det til.

Det var i dette område Johan for et nogle dage siden havde taget tre havkatte. Så er det måske den naturlige agn som gør udslaget.

Ingen kommentarer: